Twee nieuwe deelnemers

      Reacties uitgeschakeld voor Twee nieuwe deelnemers

Bert en Mayke, beiden 68 jaar, wonen in Deventer. Beiden sportten vele jaren op een sportschool. Na de coronaperiode zagen ze toevallig de folder van de Stichting Sportinstuif 55+ ergens liggen en ze dachten: “Dat lijkt precies iets voor ons”.

“In tegenstelling tot de sportschool leek ons de Sportinstuif 55+ minder individualistisch. Er worden in de sporthal Schalkhaar diverse balspelen beoefend en het sociale element sprak ons ook erg aan.
Direct de maandag daarna gingen we naar de sporthal in Schalkhaar en we werden op de club zo warm door iedereen ontvangen, dat we er nu nog steeds tot volle tevredenheid sporten. Bovendien is de contributie erg laag; kom je een keer niet of ga je een aantal weken op vakantie, dan betaal je ook niet. Dit prettige systeem is niet dwingend. Immers: je hóéft niet en het is daardoor erg laagdrempelig. Vanuit de Vijfhoek komen we op de fiets naar de sporthal in Schalkhaar. En we gaan in ieder geval één keer en soms twee keer in de week sporten. We gaan altijd samen naar de sport, maar sporten niet samen. We trekken ieder ons eigen plan in de sporthal en de kantine.

Hoewel de Sportinstuif 55+ meerdere sporten kent, kiezen wij meestal voor “dynamic tennis”. Deze betrekkelijke nieuwe sport lijkt veel op tennis, maar met lichter materiaal als bal en racket. Je kunt de bal gericht slaan en daardoor krijg je mooie rally’s – kortom dus flink uitsloven. Ook zijn de spelregels erg simpel waardoor je het spel snel onder de knie hebt.

Wij vinden het beiden erg plezierig dat we altijd starten met de warming-up onder deskundige leiding. De warming-up is iedere keer weer anders en daardoor ontzettend gevarieerd. Alle spieren krijgen een beurt en het mooie is dat je mee kan doen naar eigen kunnen en mogelijkheden.

Om 10:45 uur is er steeds tijd voor koffie en thee in de kantine. Dit is een super gezellig kwartiertje bijpraten met de verschillende sporters. Deze sociale betrokkenheid vinden we erg prettig bij de Sportinstuif 55+.”